dijous, 4 de novembre del 2010

El tractament de les notícies

Portada de Marca (España)
Portada de El Mundo Deportivo (España) Portada de El 9 (España)


Aquests són tres exemples de diaris esportius. En molts casos, aquests diaris agafen una tendència subjectiva. Per exemple si comparem el diari El 9 esportiu de Catalunya i el diari Marca observem que tenen dos punts de vista oposats. El primer nombrat es veu clarament que va a favor del F.C. Barcelona, a diferència del segon, que definitivament recolza el R.C. Madrid. En cada cas, destaquen les virtuds de l'equip i els bons resultats, i ignoren els detalls que no els interessa.

Si observem els tres diaris, veiem que El nou esportiu de Catalunya i El mundo deportivo recolzen el Barça i ignoren el Madrid de tal manera que ni l'anomenen a la portada, quan a més, el dia anterior havia jugat. De mateixa manera ho fa el Marca, que només menciona el seu equip, el Madrid.

Per exemple, a la portada del diari Marca, es pot apreciar com es critica a Laporta per haver-se gastat una serie de diners injustificadament, o a la portada de El 9 esportiu de Catalunya es queixen de les crítiques contra Gaurdiola.

Des del nostre punt de vista personal, pensem que els diaris no haurien de ser subjectius, ja que només intenten manipular a la gent i guanyar-se lectors. Haurien de ser completament objectius, tot i que també té una part negativa i és que tots els diaris dirien el mateix, i no et podries comprar el diari del teu equip.









1 comentari: