dijous, 30 de setembre del 2010

El cost real del quart cinturó.
El cost real del Quart Cinturó, no és, com diu el govern, de 387 milions d'euros, sinó de molt més, de 919, per ser exactes.

El ''ministerio de fomento'' va fer públic, a mitjans d'estiu, que el cost total de la operació seria de 387 milions d'euros. Però en realitat, aquest pressupost és molt més elevat, és de 919 milions d'euros. Segons els tècnics de la campanya, el preu per km es situaria a 26,49 euros. Però, el govern va afirmar amb seguretat, que seria un preu molt més baix, 11,52 euros. A més, per si fós poc, si es veiés la necessitat d'instalar túnels o altres estructures pròpies d' una infreestructura com el Quart Cinturó, el cost pujaria de 919 milions d'euros a 1200 o a 1500 milions.

Amb aquestes dades, és difícil creure, que el Quart Cinturó sigui una operació rendible tan socialment com econòmicament.

La campanya està fent  xerrades per tot el Vallès per fer saber, el que comporta dur a terme un procediment com és la construcció d'aquesta infreestructura i per animar a la gent que s'animi anar a la propera manifestació el dia 3, per intentar frenar aquesta inútil i cara construcció.

Coherència: 
El text és coherent. Manté una mateixa opinió durant tota l'estona. Ens intenta avisar del cost real que suposaria el Quart Cinturó, i ens informa d'una serie de manifestacions i esdeveniments en contra.

Cohesió:
El text està ben cohesionat, conté connectors i signes de puntuació suficients com per fer la lectura més fàcil i ordenada. L'estructura del text està ben marcada. Comença fen una petita introducció i després ens dóna més informació.

L'adequació:
El text es adequat. El seu llenguatge es fàcil d'entendre ja que ha de ser llegit per molts lectors diferents. El registre es formal, perquè ens parla d'un tema seriós.

Correcció lingüística:
El text no conté faltes , morfològics, lèxics o sintàctics. L'única cosa que podem  observar són algunes petites faltes ortogràfiques com per exemple "d'a·legacions" o "teinr" (tenir).

dijous, 23 de setembre del 2010

Entrada 2: Viquipèdia

1. Heu utilitzat la Viquipèdia?Si 
Hi heu fet mai alguna aportació?No

2. Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?
Escriptors professionals

3. En el següent enllaç hi tens l'ajuda de la Viquipèdia, una de les enciclopèdies col·laboratives més conegudes, on s'explica com funciona. Consulta-la i respon al teu bloc:

a) Qui pot escriure els articles d'una enciclopèdia en paper?
Escriptors de gran prestigi.
I els d'una enciclopèdia col·laborativa?? Tothom.

b) Què vol dir exactament que els autors dels articles són "voluntaris"?
Que la gent ho escriu per plaer i sense rebre res a canvi
Què creus que mou aquests voluntaris a fer aquesta feina?Que la gent pugui tenir coneixements sobre algun tema.

c) Creus que un treball pel qual no es cobra és necessàriament pitjor que un pel qual sí que es cobra?
No té perquè, perquè pots cobrar molt i no ser feliç, o no cobrar i ser-ho.

4. En el següent enllaç hi tens una notícia en què se'ns parla de la Viquipèdia en català. Podries fer una valoració d'aquesta informació?
Si, que desde el 2001 ja s'ha aconseguit 250.000 articles. Va ser la segona llengua que va penjar articles a la wiquipèdia.

5. Entra en el següent enllaç i digues per què han vedat l'ús de la Viquipèdia a la Universitat de Middlebury (EUA).
Perquè molts dels seus alumnes utilitzaven la Viquipèdia com a font principal d'informació, i molts dels seus articles, com que han sigut elaborats per gent voluntaria, no son opinions del tot objectives.

6. En aquest últim enllaç hi trobaràs un bloc. Digues què en penses?
Al ser una enciclopèdia lliure, en la qual tothom pot escriure-hi, es normal que molta gent, i, fins i tot empreses, l'utilitzin en el seu benefici.
Viquipèdia - 250.000 articles
7. Saps què és el que es veu a la fotografia d'aquesta entrada?
Castellers

dijous, 16 de setembre del 2010

Presentació

Eiii heavys!

Nosaltres som el grup format per l'Àxel i el Juanma, i estem preparats per començar aquest nou projecte de català, i vosaltres?